לחם

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 13/02/11 19:01 ט באדר א'

שאלה

ב"ה

שלום וברכה,

נודע לי לראשונה שכאשר אוכלים לחם צריך לסיימו לאחר 7 וחצי דקות לפחות ואם לא מסיימים כעבור זמן זה אז אסור לברך ברכת המזון,

לי מאוד קשה לסיים לאחר זמן זה, בקידוש וכד' אני אוכלת לפעמים שתי פרוסות לחם ואינני מבינה איך אני אמורה לסיימם תוך פרק זמן קצר זה?

מה אני אמורה לעשות?

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום,

לאחר ברכת "המוציא" יש לאכול 'כזית' לחם, בין חצי פרוסה לפרוסה, בלי הפסקות ארוכות. מי שממילא עסוק באכילה אחרי הברכה - לא צריך להקדיש לכך מחשבה..

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב