טבעת שחבר שלי קנה לי

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 13/07/14 00:09 טו בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב.

אומנם אני לא דתייה לגמרי אבל אני מכבדת מאוד את היהדות והדת ושומרת כמה שיותר. אני בת 19 ויש לי חבר בגילי. חבר שלי קנה לי טבעת כסף פשוטה כמתנה. חברה אמרה לי שזה נחשב האירוסים או משהו כזה ואני רוצה להבין מה פשר הדבר. הוא קנה לי את הטבעת בתור מתנה ליום ההולדת ולא מתוך מטרה מסוימת.... האם יש בעיה בכך?

תשובה

בס"ד

שלום רב.

את יכולה לקבל ולענוד את הטבעת- אין בזה שום בעיה.

נוהגים כיום לקדש אישה בטבעת- בפני 2 עדים, אולם מכיון שהוא נתן לך את הטבעת שלא על דעת לקדש אותך, וגם דעתך אינה להתקדש לו כעת- אין בזה שום בעיה.

לפני האירוסין והחתונה- כדאי שתלכו יחד לקנות את הטבעות, כדי שהטבעות ימצאו חן בעיני שניכם.

ברכה והצלחה בכל