חיצוני ופנימי

חדשות כיפה הרב יוסף אלנקווה 17/11/02 08:59 יב בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אודה לרב אם יוכל לתת עיצה בענין:

היאך משעבדים את מראה הפנים לרצון השכלי?

למשל: ראובן מרגיז את שמעון. וראובן עובד על מידותיו ולא רוצה להתרגז, אז הוא עוצר את כעסו בליבו (אני לא מדבר כעת על הבעיה של "לא תשנא") , אלא שהפנים של ראובן נהיים חוורים מרוב כעס. היאך משעבדים את מראה הפנים לרצון הפנימי?

תודה רבה!!

תשובה

שלום לך שואל יקר

שלוש אותיות הן המפתח לתשובת שאלתך - מל"ך זכור ואת תשכח ישראל מלכים בני מלכים אם תראה לנגד עיניך את סדר האדם השלם בסימן מלך תהיה לך התאמה והזדהות בין הפנים וחוצה לו.
מל"ך ראשי תיבות מוח לב כבד-כליות, אדם מישראל צריך להשליט את המוח על רמ"ח האיברים, מוח זה שכל, שכל של תורה ומתוך כך הוא הולך אצל הלב, החכמה במוח והבינה בלב וכאשר החכמה מלמעלה והבינה והרגש באמצע מתוכם יבוא האדם גם לדברים היותר גשמיים אשר הכבד והכליות הן ביטוים.
כאשר החכמה והשכל מנחים את חיי האדם ולא התפרצויות רגשיות שהן נגד השכל, כי אז המוח מורה לגוף איך להתנהג, הבעת הפנים, שפת הגוף שהיא שפת דיבור חשובה מאוד, מושפעת ממחשבה טובה מחכמה מוחא, זהו משפט קצר והוא כולל את הכל.
תעבוד על כך תפנים את הדברים בעצמך ותשליט את המוח על רמ"ח האיברים.
ואם כך אתה עושה אשריך וטוב לך כל הימים תעשה ותשכיל ותצליח ותרוויח ולא יאונה לך כל רע. אולם, אם תתן לרגש להכתיב לך את מהלך החיים או שתתן לעניני הגסטרונומיה והגוף והגשמיות להכתיב את מהלך החיים כי אז פניך לא יהיו לך פני קודש, זו עבודה מתמדת, עבודה שיש בה נפילות ומהמורות ועליות ותקוות. אל תתייאש בחור! כל דבר שבקדושה נבנה מעט מעט ובהצלחה.
יהי ה' עמך גבור החיל! למען יהי תוכך – כברך.
חכמת הפרצוף וחכמת היד יהיו שלובי זרוע עם חכמת המוח ועל כולם תאיר את דרכך דרך תורתנו הקדושה.