בשר חלב

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 05/01/11 12:05 כט בטבת התשעא

שאלה

לרב שלום,

רציתי לברר בעניין ספוג לכלים בשרי וחלבי.

1. אם בטעות שטפתי סכו"ם בשרי בספוג החלבי או להפך.

2. מה קורה אם נפל על כלי פלסטיק או סכום בשרי, משהו חלבי קר כגון נס קפה.

3. אם הבת שלי לקחה כפית פלסטיק ואכלה בזה שניצל.

אודה להדרכה ותשובה.

תשובה

שלום!

חלב או בשר קרים אינם נבלעים בכלים. על כן, כל מגע קר בין מאכל חלבי וכלי בשרי או להפך - דורש רק ניקיון של הכלים. אותו הדין לגבי שטיפת כלים בספוג.

בענין השניצל - אם מדובר בכפית חלבית והשניצל היה חם בטמפרטורה שהיד סולדת בה - יש להכשירו ע"י הגעלה במים רותחים.
אם השניצל לא היה חם בחום שהיד סולדת בו, דינו כקר ודי בניקוי הכפית כנ"ל.

כל טוב
יאיר

המשיב אינו רב