ברכת הגומל

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 07/02/11 14:16 ג באדר א'

שאלה

לפני שבוע היתה לנו דליפת גז בבית בזמן שישנו. ב"ה הכל בסדר ואף אחד לא נפגע.

רציתי לשאול על ברכת הגומל. האם צריך לברך? ואם כן אז מי מבני המשפחה

תשובה

שלום,

א. "מי שנעשה לו נס, כגון שנפל עליו כותל, או ניצול מדריסת שור ונגיחותיו, או שעמד עליו בעיר אריה לטורפו, או אם גנבים באו לו אם שודדי לילה וניצול מהם וכל כיוצא בזה... "

השו"ע מביא את מחלוקת הפוסקים אם מברכים על כל נס כזה, או דווקא על הארבעה שנזכרו בגמרא (חולה ונתרפא, אסיר ונשתחרר, יורדי הים והולכי מדבריות).

למעשה כתבו האחרונים שמברכים על כל נס של הצלה ממוות.

ב. כולם מחוייבים בברכה, אבל אפשר שיברך אחד ויכוון להוציא את האחרים.

אשריכם שזכיתם!
תזכו להמשיך ולהתברך, "אורך חיים בימינה ובשמאלה עושר וכבוד"

חנן
המשיב אינו רב