תפילין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/01/20 17:11 יז בטבת התשפ

שאלה

שלום,מתפללים אצלנו בבית כנסת -שחרית(הודו) ב 08:15 ,ואין לי אפשרות להגיע לפני 08:15,השאלה מה לעשות במצב כזה -אופציה 1:להניח תפילין + ברכות על תפילין -בבית כנסת(ברכות על תפילין :וידבר..קדש לי...והיה כי יביאך..),ולמהר כדי להצטרף לקהל או אופציה 2:להתפלל שחרית(הודו) עם כולם ולאחר מכן שמסיימים את התפילה- להניח תפילין עם ברכות?

---ושאלה נוספת----שהייתי מניח תפילין בבית(לפני שהייתי הולך לבית כנסת) הייתי מוסיף בסוף הנחת התפילין- קריאת שמע(שמע..ואהבת..ויאמר השם אל משה..),השאלה אם אני צריך להוסיף את זה גם בבית כנסת או מכיוון שקוראים את זה בשחרית אין צורך להוסיף?תודה

תשובה

שלום וברכה

הבה ננסה לעשות סדר מסוים.

את קריאת שמע והתפילה יש לעשות עם תפילין.

לכן, האפשרות הראשונה היא היותר נכונה, אף שתצטרך לצמצם את פסוקי דזמרא.

הוספת קריאת שמע לאחר הנחת תפילין היא מנהג יפה, גם בבית וגם בבית הכנסת, אולם אם השאלה היא האם לומר פסוקי דזמרא עם ברכת ברוך שאמר וישתבח, או את קריאת שמע - יש להעדיף את פסוקי דזמרא.

כל טוב