תפילות שכמעט תמיד לא נענות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/04/19 23:14 יז בניסן התשעט

שאלה

שלום וברכה,

אני מתפללת המון והצפילות שלי כמעט אף פעם לא נענות.

תהיתי אם יש עוון מסוים שעשיתי שבגינו תפילותי נכזבות כה הרבה.

האם יש משהו ספיציפי עלי מומלץ לי לעשות תשובה?

תודה מראש

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

א. התפילה אינה ענין אוטומטי שמתפללים ומקבלים,

התפילה היא מצוה שמוגדרת עבודת ה',

אין הכרח שתפילה תתקבל, יחד עם זאת התפילה מועלת אם לא לענין זה אז לענין אחר,

למשל, הרבה אנשים התפללו מכל הלב לרפואתו של אדם יקר, אך בסוף הוא לא נרפא והלך לעולמו,

אבל כל התפילות האלה גרמו לכך שבמכון מחקר גילו תרופה למחלה חשוכת מרפא.

לפעמים לא מענין את המתפלל שום תרופה חדשה הוא רוצה דוקא את האדם הזה אבל לקב"ה יש חשבונות אחרים - הרבה יותר מלאי חסד והרבה יותר כלליים.

ב. קוה אל ה'..וקוה אל ה' - אם התפלל אדם ולא נענה, יחזור ויתפלל (מסכת ברכות), מדוע? וכי צריך להיות נודניק כלפי הקב"ה? לא, אלא יש תפילות שנענות רק אחרי שהתחולל בו השינוי הנדרש ולזה לפעמים צריך תפילות רבות.

ג. בנוסף לכך, יש הרבה דברים שאדם מקבל גם בלי שהרבה תפילה.... לא כדאי לשכח אותם.

בברכה,

דני ארגמן