תפילה ביחידות בימים נוראים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 09/09/20 18:24 כ באלול התשפ

שאלה

שלום הרב שרלו,

אני פוחד להידבק בקורונה. האם מותר להתפלל ביחידות בימים נוראים כדי להימנע מהידבקות? למען הסר ספק, למדתי מסילת ישרים ולא עצלות מדריכה אותי לפחד!

תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, איחולים וברכות לשנה חדשה, שנת בריאות.

קשה מאוד למתוח את הקו המדויק ולקבוע את רמת הסיכון הקיימת, ואת הבסיס ההלכתי להימנעות מתפילה בציבור.

על כן, כיוון שיש סבירות אובייקטיבית לכך, וכיוון שאתה חושש לכך - מותר לך לא ללכת לתפילה בציבור.

אבל, כדאי לעשות שני דברים:

מחד גיסא, שהתפילה ביחיד תהיה מיוחדת, מרוממת, מכוונת, שתצדיק את עצמה גם מצד התפילה ולא רק מצד החשש מהציבור.

מאידך גיסא, לבחון האם נכון יהיה מבחינת תפישת עולמך ללכת לפחות למוסף, להתפלל ב״חבר עיר״, כי מוסף היא אכן תפילה ש הציבוריות בה חשובה יותר.

כל טוב ושנה טובה