שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/04/19 14:26 ז בניסן התשעט

שאלה

המעגל החשמלי נוצר כידוע על ידי החשמל הזורם וכשכבר זורם חשמל כשהמכשיר פועל אין פתיחה וסגירה של מעגל חשמלי החשש הוא משום מראית העין שיבואו להתיר מכונית וכיוצא בזה אבל בכלאחר יד אין חשד איסור דאורייתא לרב שלמה זלמן אויירבך האומר שכל העניין דרבנן בטוח מותר אפילו לא כלאחר יד שאין חשד איסורא דאורייתא בחדרי חדרים יהיה מותר כי תיבעי לאוסרים מהתורה האם גזרו אפילו כך או לא?

תשובה

שלום וברכה

תשובה לשאלה זו מחייבת כתיבת ספר שלם.

לא יהיה זה נכון להתייחס לחשמל כאל איסור דרבנן, ואז כלאחר יד זה דרבנן על דרבנן, וכדו׳.

הפוסקים מתייחסים לחשמל ולאיסורו גם כשלא מדובר על פתיחת וסגירת מעגל, ולכן אינם מתירים את כל הפטנטים האלה של שימוש בחשמל.

כל טוב