ראיית פרצופים ואנשים מפחידים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 12/04/20 14:48 יח בניסן התשפ

שאלה

לפני שבוע אח שלי נהרג בתואונת אופנוע הוא היה בן 18 במותו והיום (היום האחרון לשבעה ) עלינו לקברו. ואני חיכיתי שכולם ילכו בשביל שאני ישאר לבד עם אחי ז"ל ושכבתי על קבר ריק שהיה לידו וכנראה מסערת הרגשות שהייתה לי זרקתי על עצמי עפר ואדמה אחר כך שכבתי שם דקה אחת ואז חיבקתי את הקבר ואז נעמדתי וזרקתי עפר ואדמה על הפנים שלי. ואני לא מצליח מאז לעצום עיינים בלילה בלי שאני רואה כל מיני אנשים מפחידים ופרצופים מפחידים . אני לא יודע אם יש קשר בין מה שעשיתי לבין מה שקורה לי עכשיו . אשמח לקבל תשובה בהקדם.

תודה מראש !

תשובה

שלום וברכה,

מצער לשמוע על פטירת אחיך ז"ל.

א. תזכור תמיד שהוא בעז"ה, נמצא במקום טוב בשמיים.

ב. מה שחשוב לעשות לטובת נשמתו של אחיך, זה להיזכר בדברים הטובים שהוא עשה, ולהמשיך אותם. וכן לעשות דברים לעילוי נשמתו כגון: תפילה, אמירת קדיש ועשיית מעשים טובים.

ג. אם כל הצער שלכם, לא ראוי ולא צריך לעשות מה שעשית, אין זה מועיל.

בכל אופן לענ"ד, אין זה קשור למה שאתה רואה עכשיו בלילות.

ד. אני מציע לך להיעזר באנשים שקרובים לך וכן באנשי מקצוע, שיחזקו את רוחך.

שלא תדעו עוד צער

ובשורות טובות