קדיש על דוד שלי

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/10/19 15:40 ז בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

ראיתי סרטונים ביוטיוב על מוות קליני ושמעתי שאנשים שנפטרים מן העולם ולא קוראים עליהם קדיש הם סובלות. המשפחה שלי חילונית ולא אומרים קדיש.

דוד שלי נפטר והוא היה אתאיסט אבל בן אדם טוב, הבנים שלו לא קוראים קדיש ואני יודע שזה לא טוב בכלל

רציתי לשאול יש דרך שאני יוכל לקרוא קדיש עליו?

אני יכול לקרוא קדיש על כל מי שנפטר במשפחה שלי?

אין מי שיקרא עליו אף אחד לא מאמין אני רוצה

תודה.

תשובה

לשואל שלום,

צר לי לשמוע.

אתה יכול לומר עליו קדיש, בתנאי שהוריך מסכימים (כדי שלא יחשבו אחרים שחס וחלילה נפטרו הוריך).

ואם לא מסכימים, יכול אתה לעלות חזן ולומר את הקדישים שבתוך התפילה לעילוי נשמתו.

אפשרות נוספת היא לשכור מישהו שיגיד עבור הדוד קדיש.

(מקור: רמ"א אורח חיים סימן קלב סעיף ב)

נ.ב. : אין להאמין לכל דבר שנאמר ברחבי הרשת על מוות קליני ועולם הנשמות.

אין לנו השגה בעולם הבא, כבר נאמר בגמרא שאפילו הנביאים לא דיברו בזה.