פירוש חלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/09/19 20:27 ז באלול התשעט

שאלה

בסד

שלום כבוד הרב,

רציתי להתיעץ לגבי חלום שחלמתי בליל שישי.

בחלום היה סל ובו ביצים שבחלקם נחשים קטנים ונחש אחד גדול שבקע מן אחת הביצים. בחלום אני מנסה להכניס את ידי לסל על מנת להוציא את הביצים והנחש הגדול מונע זאת ממני. בנוסף, היו בחלום גם עקרבים על החול.

מה פירוש החלום?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

יש בגמרא המלצה מה לעשות כאשר חולמים חלום והוא מטריד.

בזמן ברכת כהנים בבית הכנסת, לומר את הנוסח הבא:

רבונו של עולם, אני שלך וחלומותי שלך, חלום חלמתי ואיני יודע מה הוא, בין שחלמתי אני לעצמי ובין שחלמו לי חבירי ובין שחלמתי על אחרים, אם טובים הם - חזקם ואמצם כחלומותיו של יוסף, ואם צריכים רפואה - רפאם כמי מרה על ידי משה רבינו, וכמרים מצרעתה, וכחזקיה מחליו, וכמי יריחו על ידי אלישע, וכשם שהפכת קללת בלעם הרשע לברכה - כן הפוך כל חלומותי עלי לטובה.

נוהגים לסיים "ותשמרני ותחנני ותרצני".

יש לסיים את התפילה הזאת יחד עם הכהנים כדי שברכת האמן של הקהל תתפוס גם את הבקשה על החלום.