סוכות בקורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/09/20 05:25 יב בתשרי התשפא

שאלה

שלום הרב שרלו,

האם השנה בשל מצב הקורונה נוסחו הנחיות מיוחדות לישיבה בסוכה? האם מומלץ להימנע משינה בסוכה, או לצמצם את משך השהות בסוכה, מחשש להידבקות מהשכנים הנמצאים בסמוך לסוכה?

תודה ושנה טובה

תשובה

שלום וברכה

ככל הידוע לי - אלה חששות מופרזים.

וגם לא יצאו הוראות כאלה, ונראה שלא רק מסיבות פוליטיות שחלקן פסולות, אלא שבאמת אין צורך בהן.

גם לחששות יתר, על אף שיש בהן ברכה וריחוק, יש מחיר לא פשוט, שלפעמים אף מביא להפרת ההוראות החשובות באמת.

אולם, אם המצב הוא אכן כזה (לדוגמה: סוכות מאוד קרובות ללא מחיצות (לבוד)) אז יש לשקול את זה.

כל טוב