מצוות ציצית

חדשות כיפה הרב יצחק שלו 18/06/18 20:13 ה בתמוז התשעח

שאלה

שלום למורנו ורבנו !

רציתי לדעת כאשר אני נמצא במקום טמא עם ציצית

כגון בשרותים, האם אני מקיים מצוות ציצית ?

תשובה

שלום וברכה.

בוודאי שכן.

אמנם יש שטענו שלא דרך ארץ להיכנס עם הציצית לשירותים ובפרט אם יש בה שם ה' (למי שעושה הוי"ה בכריכות של הגדיל), אולם להלכה אין בך דבר, אלא יש להקפיד שהציציות לא יתגלו.

מצוות ציצית היא מיוחדת בכך שכל זמן שהאדם לובש בגד בעל ארבע כנפות הרי שהוא מקיים מצווה. תמיד.

מצוות ציצית שקולה כנגד כל המצוות, מאחר שכל המצוות כלולות בה, והיא מגינה על האדם בכל מקום. תשתדל להמשיך וללבוש תמיד ציצית גם כשאולי קשה, ותראה הרבה ברכה במעשי ידיך!

בהצלחה