מנורה סולארית עם גלאי תנועה בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/01/20 20:03 כג בטבת התשפ

שאלה

שלום וברכה,

רכשתי בחו"ל מנורה סולארית עם גלאי תנועה- אשר נדלקת אוטומטית ברגע שהגלאי קולט תנועה (של חיה, אדם וכו'). היא לא מחוברת לחשמל אלא כוללת סוג של סוללה הנטענת ע"י אור השמש.

שאלתי היא- האם ניתן להשאירה פועלת בשבת (ואז מי שעובר יגרום להפעלתה) או שיש לנטרל אותה (לכסות את הגלאי לדוג')?

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שאתה מעוניין בהדלקת המנורה, ולא זו בלבד, אלא שאפשר שעוברים בכוונה לידה כדי שתידלק - הדבר אסור, כמו בהדלקת מנורה רגילה.

כל טוב