מועד צום ט׳ באב כאשר נדחה מפאת שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/18 19:15 ו באב התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום,

אני שואל את השאלה מאחר וצום ט׳ באב נדחה השנה מפאת שבת.

ביום ראשון אני מוזמן לאירוע של חברה בחוץ-לארץ שאיתה אני עובד. האירוע הינו שמח וחברתי. השתתפות בו עשוייה לתרום רבות להצלחתי בשיתוף פעולה עם החברה.

חשוב לי, מצד שני, לכבד את יום צום ט׳ באב ולציין את מנהגי האבלות.

מאחר והצום נדחה מ-ט׳ באב למוצאי שבת, האם ביכולתי לבחור באופן חריג וחד פעמי לציין את הצום ומנהגי האבלות ביום שלמחרת - יום שני?

תודה רבה

תשובה

בסד

שלום וברכה

יש רק צום אחד אין עניין לצום ביום אחר. וכדאי הוא בית מקדשנו להפסיד עליו ולהיות מבוניה של ירושלים.

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי