לנעול כפכפי אצבע ביום שבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 12/06/18 22:55 כט בסיון התשעח

שאלה

בס"ד,

שלום וברכה, כבוד הרב,

האם ראוי לנעול כפכפי אצבע ביום שבת ולהתפלל כך, באופן הזה (כאשר אני בבית)?

עקב החום הכבד - אני חשה אי נעימות וסבל, לכן אני מרגישה צורך עז לנעול כפכפים(נעלי אצבע), האם זה ראוי/מותר?

תודה רבה, שא ברכה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

ראוי להתפלל בצורה מכובדת לפני מלך מלכי המלכים, לכן אם את רגילה ללכת כך לפני אנשים חשובים אפשר להתפלל כך אבל אם אין את רגילה לעמוד לפני אנשים חשובים עם סנדלים כאלו אין לעמוד בתפילה. אבל אם יש לך סבל אמיתי (לא דמיוני) את יכולה ללבוש כפכפים כאלו שהרי בודאי סבל מסיח את הדעת מהתפילה ואיננה רצויה. אבל אם את יכולה להתפלל כראוי יש להשתדל להתפלל כעומד לפני מלך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ