ללא נושא

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 07/03/11 23:55 א באדר ב'

שאלה

שלום,

רציתי לדעת האם אני צריכה לכבס את בגדי בנקיונות לחג הפסח?והאם יש צורך להגזים בניקיונות או שהמטבח הוא הבאמת חשוב?

תודה

תשובה

שלום!

מטרת הנקיונות לחג הפסח הם הסרת החשש שמא יימצא חמץ ברשותנו ושמא יתערב חמץ במאכלינו.
על כן יש למקד את הנקיונות במקומות בהם עלול להימצא חמץ.
כיבוס הבגדים איננו הכרחי, אא"כ יש לך חשש שנשאר בהם חמץ.
אכן, המקום המרכזי אותו יש לנקות הוא המטבח, משתי סיבות:
א. הוא המקום העיקרי שבו מצוי החמץ במשך השנה ויש סיכוי שיישאר בו חמץ.
ב. הוא המקום שבו מבשלים את האוכל בחג הפסח עצמו ויש חשש שמא במהלך הבישול יתערב בשוגג חמץ במאכלים.

כל טוב
יאיר

המשיב אינו רב