כשרות

חדשות כיפה רבני כושרות 28/07/19 10:00 כה בתמוז התשעט

שאלה

כשרות פירות וירקות ברמי לוי

שמעתי שמועה שהורידו לרמי לוי את הכשרות על פירות וירקות האומנם ?

שאלה נוספת לאחרונה ראיתי ברמי לוי קופסאות של פירות משק כהן ערוגות ללא כשרות כתוב על ענבים ללא חשש ערלה האם ידוע לכם משהוא על כשרות הענבים

תשובה

שלום וברכה

לרמי לוי יש עשרות סניפים ברחבי הארץ

בכל אחד מהם יש לבדוק האם יש תעודת כשרות ומהי.

(אני מניח שראיתם פרסום על הסניף בגבעת שאול, אך ההשגחה שם עברה מכשרות אחת לכשרות אחרת).

אם קניתם בסניף עם תעודת כשרות, מתפקידו של המשגיח לבדוק שהפירות והירקות שמגיעים לסניף כבר מעושרים ואין בהם חשש ערלה. אם אין תעודה בסניף בו רכשתם יש להפריש מעשרות בלא ברכה

בברכה

יצחק דביר