יושר - כתיבת בחינות ועבודות סמינריוניות במקום סטודנט אחר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/10/20 14:54 ה בחשון התשפא

שאלה

היי

תודה על התשובה.. בהמשך לשאלה: ''יושר - כתיבת בחינות ועבודות סמינריוניות במקום סטודנט אחר''

אם כבר התחייבתי לעשות2 עבודות לבחור, והוא בונה על זה..

מה עליי לעשות?

מצד אחד אני מרגישה מחויבת לעשות כי הוא סומך על זה, מצד שני זה אסור ואני רוצה להפסיק עם זה.

(מנגד יש עוד זמן עד שהוא צריך להגיש את העבודות ככה שאני מאמינה שהוא יסתדר למצוא מישהו אחר שיעשה את זה במקומי).

ושאלה נוספת- איך היית מציע להגיד את זה לבחור?

כי דיברנו פעם והוא אמר משהו בסגנון: ''מבחינתי זה מצווה מה שאת עושה כי אני יכול להתפנות לעבוד עם ילדים.. משהו כזה'',

ולא הייתי שלמה כשהוא אמר את זה אבל גם לא מחיתי.. השאלה היא איך להגיד לו..

כי נפגשנו לא מזמן והוא בעניין שאני אעשה לו עבודות בסדר גודל יותר גדול.. ופתאום אחרי שאמרתי כן אני מתהפכת..

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על דרכך.

שאלה מעין זו צצה ועולה פעמים רבות בחייו של האדם, כאשר הוא מתחייב לדבר מה (ויש לכך משמעויות, שכן על האדם לעמוד בהתחייבויותיו), אולם מתברר שההתחייבות הזו הייתה לא ראויה.

הדבר הנכון לעשות הוא להיות שקוף וגלוי איתו. לומר לו שמאוד רצית את זה, ואת גם זקוקה לפרנסה, ואף על פי כן - את לא יכולה לעשות את זה, כי הגעת למסקנה שככה זה לא מוסרי.

ועיקר העיקרים - להציע לו לעבוד ביחד. בתשלום.

ואולי זה יפתח אצלו רצון לעשות דברים ביושר, וכך תגיעי לתיקון עוד יותר גדול.

כל טוב ושוב - הערכה גדולה ויישר כוח