חלומות וזוגיות

הרב אלדד יונה הרב אלדד יונה 22/09/18 21:06 יג בתשרי התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מאוד מחוברת לזרם של חב"ד ולדרך של הרבי מילוויטש.

לפני כמה חודשים חלמתי על הרבי ועל בחור עיניים כחולות שישב עם ספר תורה בכיתת לימוד שלי והסתכל עליי בלי להסיט את המבט.

האם זה אומר שהבחור שאיתו אתחתן יהיה עם עיניים כחולות? למה זה קשור?

אשמח למענה כי בתת מודע שלי אני מנסה לחפש בחורים עם עיניים כחולות וזה פשוט מוציא אותי מדעתי.

בברכה,

תשובה

שלום וחג שמח,

הגמרא במסכת סנהדרין (דף ל' עמוד א') מספרת לנו "הרי שהיה מצטער על מעות שהניח לו אביו ובא בעל החלום ואמר לו כך וכך הן במקום פלוני הן של מעשר שני הן זה היה מעשה ואמרו דברי חלומות לא מעלין ולא מורידין"

כלומר, קרה מקרה על אדם שאביו נפטר והניח לו מעות ירושה ולא ידע היכן הם, ואז חלם בלילה שהמעות נמצאות במקום מסוים ויש סך הכל כך וכך, וגם ציין בפניו שחלק מהן הן מעות מעשר שני (שמותר להוציאן רק על אכילה ושתיה בירושלים העתיקה בטהרה). האדם אכן חיפש באותו מקום, מצא את המעות, ואכן היה הכל על פי הנאמר לו בחלום, ואף על פי כן להלכה לא סומכים על החלום להאמין שאלו מעות מעשר שני, אלא הם בחזקת מעות רגילות.

וכן פסק השולחן ערוך בחושן משפט, סימן רנ"ה הלכה ט': "היה פקדון ביד אביהם ואינו יודע היכן הניחו, ואמרו לו בחלום: כך וכך הם ובמקום פלוני הם ושל פלוני הם או של מעשר שני הם, ומצאם במקום שנאמר לו ובמנין שנאמר לו, דברי חלומות לא מעלין ולא מורידין אלא הרי הם שלו".

מכאן אנו רואים כמה היחס של חז"ל לחלומות, אפילו כשלכאורה נראה שהם אמיתיים, הוא מסויג.

כך נראה לעניות דעתי, אולם, אני רב של "פשט" ו"הלכה", ואינני מבין בקבלה, וייתכן שתשובה של רב מקובל לשאלה כזו תהיה אחרת.

בברכת הצלחה ומועדים לשמחה