זיווג נשמתי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 04/11/19 19:34 ו בחשון התשפ

שאלה

שלום הרב יובל שרלו!

היית בפגישה עם מישהי והרגשתי איתה מה שלא הרגשתי מעולם הרגשתי שהיא כנראה האחת נושאי שיחה תכונות אופי ותחומי ענין..עצרתי את עצמי מלהגיד את זה כי לא רציתי להלחיץ..בסופו של דבר פגישה חמישית היא נפרדה ממנה בטענה שאני לא ירא שמים מספיק...

התפללתי לה' שיסלח לי על זה שהוא נתן לי הזדמנות ולא בניתי את עצמי עם מספיק יראת שמים והתנהגתי בילדותיות וכנראה פיספסתי את הזיווג שלי

עכשיו אני מרגיש מרוקן נשבר ומיואש עולות לי מחשבות כמו,כמה הזדמנויות אתה מצפה לקבל ? מכריזים על זיווגו של אדם קודם הלידה שלו ועכשיו פיספסתה אתה זה.. מעשים של אדם משנים את הזיווג שלו.. כמו שאתה רואה היצר הרע שלי תלמיד חכם

איך אוכל לעצור מלפול ליאוש ומשם כבר לכל הדברים הרעים.. ?

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מבקש להיות אתך בחיפושיך, בצערך, בתקוותך.

הבה נעשה סדר: אפילו שלמה המלך אמר כי אחד הפלאים הגדולים שאין הוא יודע הוא ״דרך גבר בעלמה״.

אין אנו יודעים עד תום את סוד ההתקשרות בין איש ואישה.

וגם דברים שנאמרים – אינה בהכרח הפרשנות המכוונת.

העובדה שהיא הטיחה בך שאינך ירא שמיים מספיק – לא צריכה להפיל אותך. להפך, לחזק אותך.

וטוב אכן שכולנו נתחזק ביראת שמיים.

אבל,

כלל לא בטוח שזאת הסיבה שהיא ניתקה את הקשר.

ועוד יותר – גם אם היא סבורה כך, אין היא יכולה לדעת עד כמה את רצוי ואהוב בפני ד׳.

על כן, טוב יותר להימנע מהכרעה שאבדת את הזיווג או אמירות מעין אלה.

ולהסתכל בעין טובה על המציאות.

ולהחליט כי כיוון שאין אתה יודע וחצי דבר על הזיווג המדויק שלך – אתה מתייחס לפגישות שנפגשת איתה כאל ״בית ספר״; שואל את עצמך מה למדת ומה קבלת מהפגישות האלה; מתחזק במה שאתה סובר שטוב שתתחזק בו; וממשיך לטפס ולחפש את מי שהיא באמת הזיווג שלך.

ובשמחה. לא בייאוש.

כל טוב ושמחנו בשמחות