השבת אבידה בחדר מלון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/10/19 21:23 טז בתשרי התשפ

שאלה

התארחנו בשבת בדירה גדולה ומפוארת שמושכרת לטווחים קצרים וארוכים. הבעלים אינו גר שם כלל.

במהלך השבת חיפשתי כלי אוכל בארונות המטבח, ומצאתי שם סכום כסף, חבילת שטרות.

מה עליי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על השאלה.

בין פוסקי ההלכה יש מחלוקת בסוגיה זו.

כמובן שההנחה היא שחובת השבת אבידה לבעלים המקוריים לא יכולה להתקיים כעת: אין סימנים, לא ידוע איך להגיע אליהם וכדו׳.

מחד גיסא, חצרו של אדם קונה לו, ואם כן - גם אם האבידה היא של אחד האורחים משעה שהוא התייאש - קנתה לבעלי המלון חצרם.

מאידך גיסא, יש שערערו על יישום כלל זה כאן, גם בשל העובדה שאפשר שבשל העובדה שהוא כלל לא יודע על הממון הזה הוא לא הופך לשלו; גם בשל העובדה שהוא משכיר את החדרים, ובתוך שכירות זו נמצאת גם זכות הקניין של מי שעכשיו גר בחדר והיא לא שלו, ועוד סיבות.

אני נוטה לעמדה השניה, אך יש דעות רבות שסוברות שהכסף הוא של בעל המלון.

כל טוב