הנחת תפילין בלי טלית

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/09/20 14:28 יז באלול התשפ

שאלה

כבודו,

בשבת האחרונה בני החתן עלה לתורה, ובדרך כזאת או אחרת, הטלית שלי כנראה נלקחה ע"י אדם אחר. לרכישת טלית חדשה אני אמור, מבחינה כלכלית, להמתין מספר ימים.

מאחר ורק בחודשים האחרונים התחלתי להתקרב ולהתחזק יותר בדת, רציתי לדעת האם מותר להניח בימים האלו תפילין ללא טלית? אני ציין שאני מניח כל בוקר.

אודה לתשובתך.

תשובה

לשואל שלום,

יישר כח על ההתקדמות וההתחזקות. ברכת מזל טוב לנישואי בנך!

בימים עד הרכישה אתה יכול להניח בלי טלית, וזו מצווה נפרדת לגמרי.

פתרון אפשרי הוא ללבוש טלית קטן (ציצית) עד אשר תרכוש את הטלית החדשה.

בהצלחה רבה