הלכות חגים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/01/20 11:27 יג בטבת התשפ

שאלה

שלום רב

בשנה האחרונה התחלתי לשמור את החגים

הייתי רוצה לחדד בנושא עקב חוסר ידע שנובע מבורות .תודה רבה מראש

בחג ראש השנה /סוכות/שבועות ידוע לי שניתן לבדל ע"י העברת אש . שאלתי היא האם נכון להדליק תנור מלפני כניסת החגים הללו ולהשאיר אותו דלוק על מנת לבשל בה מאכלים ??

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אפשר לכוון שהתנור ידלק בחג ואז לבשל בו, אין צורך להדליקו מערב חג. אבל אסור לכבותו, אלא א"כ יש שעון שבת מערב חג שמכוון לכבות את התנור.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ