ברכת הלבנה לנשים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 07/08/19 23:42 ו באב התשעט

שאלה

האם מותר לאישה להגיד ברכת הלבנה? האם יש הבדל בין נשים ספרדיות לאשכנזיות? האם משנה מה הבעל.? (אני ספרדיה בעלי אשכנזי מהאבא אבל אמא ספרדיה גם כן אם זה משנה).

אני שואלת עכשיו למה השנה יוצא אזכרה לסבא שלי במוצאי הצום (זה קורה פעם בכמה שנים שתשעה באב נדחה משבת) ואז הולכים לבית כנסת כל המשפחה בערבית ואחרי שהצום יוצא עושים את הסעודה עם כל הברכות וזה ואז אחרי ערבית עושים ברכת הלבנה ופעם אמרו לי שאשה אסור לה לעשות ברכת הלבנה כי יש קללה והיא לא תוכל ללדת בגלל זה. ורציתי לדעת גם אם זה נכון.

תודה לרב.

תשובה

שלום לך

אין איסור לנשים לברך ברכת הלבנה.

ברכת הלבנה היא אחת מברכות השבח ונשים חייבות לברך את ברכות השבח בשם ומלכות.

ע"פ הסוד נשים אינן מברכות ברכת הלבנה כיון שהן גרמו את פגם הלבנה.

לכן -

אם את רוצה את יכולה לברך כמו נשים רבות שנוהגות לברך.

ואם כל מעשייך הם לפי הסוד (השל"ה הקדוש) או שלא נח לך כמו מטעמי צניעות וכד' - את רשאית שלא לברך.

בברכה דוד לוי