בקריאת התהילים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/06/18 23:27 יב בתמוז התשעח

שאלה

שלום לכבוד מורנו ורבנו !

לגבי קריאת תהילים

כתוב בספרים שהאדם יראה במילים את הצרה שיש לו ויתפלל על זה ויכניס בקשתו במילים של התהילים, אבל בוא ונאמר שאין לו צרה

אלא סתם קורא תהילים

ואז כשהוא מגיע לפסוק שהוא בקשה מה יעשה ? הרי הוא לא באמת מבקש.

אני חשבתי לומר שאם זה לא בקשה שנצרכת לו שיאמר את זה כמו נביא

שכך וכך הנביא ביקש וזהו בלי קשר אליו.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

שכחת? ישראל ערבים זה לזה.

כל קושי של יהודי הוא קושי של כולנו.

תאמר תהילים בבכי ובתחנונים: לרפואת כל החולים ופרנסת כל העניים ושמחת כל המדוכאים

מי שנאמן לדרכי ד' ילבקש טובת כל הבריות כולם,

שכן הקב"ה דואג לכל בריותיו אשר ברא:

כפי שנאמר בתהילים קד: כֻּלָּם אֵלֶיךָ יְשַׂבֵּרוּן לָתֵת אָכְלָם בְּעִתּוֹ.

או בפרק קמ"ה פּוֹתֵחַ אֶת-יָדֶךָ וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל-חַי רָצוֹן.

הקב"ה דואג לבריות ואנחנו לא נלך בדרכו?

גלעד