בגידה בחלום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/07/19 09:14 טו בתמוז התשעט

שאלה

כבר פעם שלישית שאני חולמת החודש שבעלי בוגד בי, אמנם לא זכור לי משהו מיני, אך היה איתן בקשר בחלום. חשוב לי לציין שכל חלום היה שונה מהשני עם נשים שונות, שאני גם לא מכירה... אשמח לדעת אם זה אומר משהו..?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

ההלכה עוסקת בחלומות בכלל - כיצד לפעול כאשר יש חלום מפחיד...

אבל ההלכה לא עוסקת בפתרון חלומות.

אני כותב כאן דברים כלליים מתוך ניסיון חיים:

החלום הוא לגמרי סובייקטיבי. הוא מבטא מחשבות ורגשות. אין בכך שום עדות שבעלך חלילה בוגד בך!

חלומות כאלה יכולים לבוא ממגוון של השפעות:

מתבטאת כאן אשמה עצמית, שאת לא משקיעה מספיק בזוגיות שלכם.

אפשר שמתבטא קושי באמון שלך כלפי בעלך.

זו יכולה להיות תגובה על חוויה חיצונית: שמעת על בגידה אצל משפחה אחרת, ראית בסרט, קראת בספר, בעיתון... הרעיון קצת הרתיע אותך, והנפש שלך מגיבה בחלומות כאלה.

אם את רוצה בירור יסודי יותר לחלומות שלך, הכתובת היא פסיכולוג (לא רב).