אני רוצה ליתחזק

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 16/07/17 12:41 כב בתמוז התשעז

שאלה

שלום אני מתחשק אני כל הזמן אני נפל בזרע לבטל מה עושים

תשובה

העתקתי תשובה שכתבתי כבר באתר זה על שאלה דומה

א. כי קרוב אליך הדבר מאוד, בפיך ובלבבך לעשותו.

התשובה קרובה לכל אחד.

ב. מספר צעדים יש בתשובה לכל חטא. וצעדים אלו הם גם לחטא זה.

צריך להצטער על עשית החטא.

לקבל על עצמך שלא לחזור לזה החטא לעולם.

להתוודות על החטא באמירה בפה..

ג. צריך לעשות חשבון נפש אלו דברים הפילו אותך.

ולנסות ולברוח מאותם דברים.

למשל. אם נפלת באתרי זנות, צריך להתרחק מכל שימוש באנטרנט ביחידות, או לשכנע את ההורים לעשות חסימה של "אינטרנט רימון" בבית.

ד. אבל חשוב חשוב. לא להתעסק במה שהיה. אל תחשוב על החטא. אל תתעסק בו, אל תלמד עליו. צריך פשוט להעיף אותו מהראש.

אם יצר הרע דוחק בך, נסה לעשות משהו אחר. כגון לעסוק בתורה. או לצאת לקניות, או לצאת לעשות ריצה. לעסוק במשהו אחר.

ה. צריך לדעת שתשובה מועילה, ואף אם תעשה תשובה שלמה, וח"ו לאחר זמן תיפול שוב בהוצאת זרע לבטלה, אין זה מבטל את התשובה.

ו. נקודה נוספת היא חשבון הניצחונות מול ההפסדים שיש לנו בקרב מול היצר.

למשל, אם אדם מקבל על עצמו לשמור את עצמו מהוצאת זרע לבטלה, ולמחרת הוא נמצא במאבק עם עצמו כארבע פעמים ומצליח להימנע, וכן ביום שלאחר מכן הוא נמנע כארבע פעמים, אולם ביום השלישי הוא נופל, אזי יש לו לדעת ששמונה פעמים הוא נצח בקרב, והפסיד פעם אחת. הוא בדרך הנכונה.

פעמים רבות היצר הרע אומר לאדם. למה לך לנסות, הרי כמה זמן תחזיק מעמד יום? יומיים? זה לא בשבילך. דע לך שזה מדרכי היצר הרע, לנסות ולייאש את האדם מתשובה. הקב"ה מחשיב כל פעם שאדם עומד בפני פיתוי ועומד בו ולא נופל כניצחון.

ז. ככל שתנצח, תחזק את הכוח הפנימי שלך. זה נכון לך, לחברך, ולכל אחד אחר.

ח. על יצר הרע הנ"ל אומרים חז"ל, משביעו רעב מרעיבו שבע. כלומר ככל שתוותר לו, תתן לו את מבוקשו, היצר יהיה יותר ויותר רעב, ולך יהיה יותר קשה לעמוד בפניו. תרעיב אותו, אל תתן לו מבוקשו, ולאט לאט תתיש את כוחו ותנצחו.

ט. נקודה נוספת, תלמד ספר מוסר, זה יכול להיות מסילת ישרים או אורחות צדיקים, ויכול להיות ספר של הרב הרוש, תלוי במה שליבך נמשך אליו.

חזק ואמץ.

וזכור הקב"ה אוהב אותך, אוהב כל אחד מאיתנו ומחכה לנו, ומאמין בתשובתנו.

פתחו לי פתח כפתחו של מחט, ואפתח לכם פתח כפיתחו של אולם.