אלוקי נשמה ותחיית מתים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/06/18 19:03 ז בתמוז התשעח

שאלה

לכבוד הרב שלום.

בתפילת "אלוקי נשמה" אנחנו אומרים "ואתה עתיד לטלה ממני ולהחזירה בי לעתיד לבוא"

כיצד זה מסתדר עם הציפייה שלנו לביאת המשיח בכל רגע?

ממה שידוע לי כאשר המשיח יבוא תהיה תחיית המתים.

אם אני מאמינה שאני אמות בעתיד ואקום בתחיית המתים הרי שאני בעצם לא מאמינה ביכולת של המשיח לבוא בכל רגע,לבוא ברגע זה ממש.

ואם אני מאמינה שהמשיח יכול להגיע בכל רגע ,איך אני יכולה להתפלל את תפילת "אלוקי נשמה"?

אשמח אם תוכל לעזור לי להבין את הסתירה.

תודה רבה

ושבוע טוב.

תשובה

שלום

א. בזמן התחיה גם מי שיהיה חי נשמתו עולה והוא מקבל מדריגה חדשה. לכן גם אם לא מת, מעבר הוא עובר, ויש בזה בחינת נטילה והחזרה.

ב. התחיה היא הרבה אחרי המשיח כפי שבארו רמב"ם ורמב"ן וכמבואר בכתבי רבינו בעל הלשם. לכן גם כאשר יבוא משיח ימשיכו למות, ויאמרו ברכה זו.

וכאשר העולם יגיע לדרגת התחיה, יתכן שסנהדרין יכריעו להפסיק לאומרו.

כל טוב