אזכרה וביקור בבית עלמין ביום השנה לנשים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/11/18 00:26 י בכסלו התשעט

שאלה

שלום, שבוע הבא יש לאבי אזכרה, בדרך כלל היינו הולכים כולם לבית עלמין ואחר כך לארוחה.

התאריך העברי הוא יג בכסלו.

אימי ביררה ואמרו לה שאסור לנשים להיכנס לבית עלמין וזה לא טוב לנשמה.

השאלה שלי האם זה נכון שעדיף שנשים לא יכנסו לבית עלמין ויגיעו רק לארוחה עם התפילות?

מתי נכון להגיע לבית עלמין ומתי לעשות את הארוחה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם כתוב שכדאי וראוי שנשים לא תלכנה לבית קברות אבל אם יש להן בושה או עוגמת נפש יעמדו במרחק ד' אמות (כ-2 מטר) מהקבר, כך הורה הגר"מ אליהו זצ"ל (צרור החיים עמ' 129), וגם הגרע"י זצ"ל (חזון עובדיה עמ' שיג) כתב שנשים יכולות ללכת אם יש להן עגמת נפש כשלא ילכו. בודאי נשים אשכנזיות הולכות ויש שנהגו לעמוד במרחק ד' אמות מהקבר.

שבוע טוב

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ