תקציב המשרד לשירותי דת: מיליון וחצי שקלים עבור מוסדות לימוד תורה לנשים

תקציב המשרד לשירותי דת גדל במאה מיליון שקלים, וצפוי לכלול תוספת תקנים לבתי הדין ותקציב לקידום נשים במנגנוני שירותי הדת. מתן כהנא: "התקציב מביא לידי ביטוי את החשיבות והנחיצות של שירותי הדת" | מהפכת הכשרות מגיעה לשלב הביצוע

שמחה ברנס שמחה ברנס, חדשות כיפה 02/08/21 21:31 כד באב התשפא

תקציב המשרד לשירותי דת: מיליון וחצי שקלים עבור מוסדות לימוד תורה לנשים
מתן כהנא עם הרבנית חנה הנקין, צילום: דוברות לשכת מתן כהנא

לאחר שממשלת ישראל ה-36 הצליחה, לראשונה מזה שלוש שנים, להעביר תקציב לשנים 2021-22, היום (ב') מתבררים הפרטים באשר לחלוקת הכסף של משרדי הממשלה השונים. 
בדיון בין המשרד לשירותי דת למשרד האוצר סוכם על גידול משמעותי בתקציב: 

  • תקציב המשרד לשירותי דת כולו יעלה בכ-100 מיליון שקלים. 
  • תקציב הרבנות הראשית יעמוד על 32 מיליון שקלים, כלומר גידול של 6 מיליון שקלים. 
  • תקציב בתי הדין הרבניים יעמוד על 208 מיליון שקלים, כלומר גידול של 13 מיליון שקלים. 

 המשרד יקצה עוד 20 תקנים לרבנים בהתיישבות, 15 רבנים ו-5 קייסים לעדה האתיופית ו-3 דיינים בבית הדין הגדול. בנוסף, יוקצו תקני כוח אדם ברבנות הראשית כחלק ממטרתו של כהנא לחזק את הרבנות הראשית ועל מנת לקדם את השירות לאזרח ולהעמיד אותו במרכז העשייה של שירותי הדת בישראל.

כחלק מהמגמה שמוביל השר לקידום נשים במנגנוני שירותי הדת יוקצו 2.5 מיליון שקלים לנושא. מתוכם מיליון וחצי שקלים עבור תמיכה במוסדות לימוד תורה לנשים ומיליון נוספים בשנת 2022 עבור יועצות הלכה.
 
 תקציב המועצות הדתיות יעמוד על סך של כ-244 מיליון שקלים, כלומר, מדובר בתוספת תקציבית של 32 מיליון שקלים. עוד עולה מעיון בסיכום התקציב כי ניתנה עדיפות למחשוב והטכנולוגיה בשירותי הדת. בתי הדין הרבניים יתוגברו בסכום של 5 מיליון שקלים לצורך יציאה למכרז מחשוב, מהלך שיקל על הבאים בשערי בתי הדין ועל הדיינים. גם הרבנות הראשית לישראל והמשרד לשירותי דת יקבלו סכום של 8.8 מיליון שקלים לצורך פרויקט "שירת הים" וקידום מערכת המחשוב והסייבר במשרד. דבר שיאפשר לאזרח לעשות פעולות רבות דרך האינטרנט ללא צורך לצאת מהבית. 

  • מהפכת הכשרות מגיעה לשלב הביצוע 

לפני כשבועיים הכריז השר לשירותי דת מתן כהנא על מהפכת הכשרות. התכנית עוברת לשלבי הביצוע והיא הוכנסה בסיכום התקציבי. כבר בשנת 2021 תוקם יחידת הממונה ברבנות הראשית לטובת התחלת יישום התכנית.

סכום התקציב של המרכז הארצי למקומות קדושים וקבר הרשב"י יגדל ב-25 מיליון שקלים לטובת פיתוח והסדרה של קבר הרשב"י ומערת המכפלה תזכה לתקציב של 2.7 מיליון שקלים. נושא הקבורה ופיתוח בתי העלמין יתוגבר באופן משמעותי ויוקם צוות לגיבוש פתרונות בנושא הקבורה. סך התקציב המיועד לצורך פיתוח והפעלת בתי עלמין יעמוד על 46 מיליון ש"ח.

"התקציב מביא לידי ביטוי את החשיבות והנחיצות של שירותי הדת", אמר השר לשירותי דת, מתן כהנא, "הוא מחזק את מעמד הרבנות הראשית ויביא לשיפור שירותי הדת עבור אזרחי ישראל". 

מנכ"ל המשרד לשירותי דת שמעון מוני מעתוק: "שירותי הדת נמצאים בסדר העדיפות של מקבלי ההחלטות במדינת ישראל ניתן דגש מרכזי לאזרח שעומד במרכז העשייה שלנו כמקבל שירות. לצד חיזוק מעמדה של הרבנות הראשית לישראל וקידום מהפכת הכשרות אותה מוביל השר."