ביקורת קולנוע - "סיפור אחר"

צעירה החוזרת בתשובה, בת להורים חילוניים גרושים מחליטה להתארס למוזיקאי שחזר לאחרונה בתשובה גם הוא. החלטתה מביאה את הוריה הגרושים ואת סבה הפסיכולוג להניח למשקעי העבר ולחבור זה לזה כדי לנסות ולחבל בנישואין שבדרך

חדשות כיפה ציפי קלר 18/11/18 08:49 י בכסלו התשעט

ביקורת קולנוע - "סיפור אחר"
סיפור אחר, צילום: צילום מסך מיוטיוב

ברקע סיפור זה, מסופר סיפור נוסף של זוג המגיע לטיפול אצל הסבא הפסיכולוג במקרה של מחלוקת בעניין משמורת על ילדיהם.  זהו סרט קולח המספר שני סיפורים השזורים זה בזה, ופתרון האחד תורם לפתרון השני.

הסרט לעיתים מדרדר למחוזות המלודרמה, אבל בחלקים רבים שלו הוא מעמיק ומאפשר הצצה לנבכי נפש הגיבורים. למרות ששני הספורים תורמים זה לזה, הם לא מאפשרים העמקה בדמויות ובהבנת המניעים של כל אחד מהגיבורים במעשיהם לאורך כל הסרט. רמת המשחק של כל השחקנים אינה שווה ,אך בסך הכל יוצרת אמינות ומאפשרת לצופים כניסה לסיפור בצורה טובה. 

הסרט מתייחס לעולם ההורות, ושוזר אמרות שפר מעניינות שבוודאי יצוטטו גם בהמשך כמו למשל: "כשנולד לך ילד בעצם נולדים שני ילדים, הילד שנולד והילד שחלמת שיוולד. בשלב מסוים בחיים עליך לבחור איזה ילד לשחרר ובאיזה ילד לבחור".
 הסרט מלווה בשירה של נתן גושן, המגלם את דמותו של החתן העתידי, ותורמת רבות לאווירת הסרט. רמזים לסיפור העלילה בוטים מדי, והופכים חלקים מהסרט לקיטצ'יים, אך ההומור הישראלי המשעשע מצליח להעמיד סרט מעניין העוסק במלחמות ובדרכים לפתרון סכסוכים. 

לכאורה שוב סרט העוסק בעולם הדתי מול העולם החילוני, אבל זהו סרט המנסה למצוא מה עומד בין עולמות אלו. הסרט מציג פמיניזם עדכני בצורות שונות עד הרדיקלי שבהן, ובונה דמויות נשיות חזקות ליד גברים מבולבלים ומובלים. הסרט מציג את העולם החילוני והדתי כשני עולמות מקבילים שלכאורה לא יכולים להיפגש. אך בני האדם שבכל אחד מהעולמות הם הפתח למפגש ולחיים משותפים. נקודות המוצא של הסרט הם ערכים משפחתיים ואמת צרופה, המועצמים לאורך כל הסרט גם על חשבון ערכים נוספים. סרט המציג עולם של התנגשות בין הפוסטמודרנה והעולמות הערכיים של האדם ומה הן דרכי המילוט האפשריים ליצירת עולם אנושי נסבל.  

אבי נשר, ישראל 2018, 112 דקות.
 

לא לאלימות –   

צניעות – 

התנהגות ושפה –

ערכים –

שווה צפייה -

איכות קולנועית –  

לא לאלימות –