חודש ארגון, החזון- לאן?

חדשות כיפה הרב שי פירון 27/11/06 21:46 ו בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד

כל שנה מחדש זה קורה. חודש ארגון בבני עקיבא עם איזה נושא הכי מפוצץ בעולם!

כל החודש כולם בסניף, עובדים, מציירים, חזרות לריקודים ולהצגות ומה לא.. כל החודש המדריכים מעבירים פעולות בשבתות על הנושא הכללי או על הנושא של השבט (או שלא..?!) ובכלל, התחושה הכללית היא שנהננו ובין לבין גם קצת למדנו והחכמנו.

ואז, נגמר חודש אירגון, הסניף חוזר לשיגרה, פעילויות באמצע שבוע- כמעט ואין, אין חזרות להצגה או למופע, אין צביעת חדרים ו.. רגע, אולי שכחנו משהו?!

חודש הארגון השנה היה בסימן "להגשים חזון". כל שבט קיבל תת נושא שבו הוא עסק במהלך כל החודש:

נבטים- מגשימים את חזון הצבא.

ניצנים- מגשימים את חזון ההתיישבות.

מעלות- מגשימים את חזון התרבות.

מעפילים- מגשימים את חזון הצדק והמשפט.

הרא"ה- מגשימים את חזון המנהיגות.

וחבריא ב'- מגשימים חזון (כללי).

נשמע מפוצץ, הא?!

נורא יפה בשביל ההנחיה של הופעות הסיום, להשוויץ להורים שבבני עקיבא לא רק צובעים קירות, אלא גם לומדים..

אבל.. זה באמת ככה?!

אולי בחודש ארגון באמת למדנו על הצבא, ההתיישבות וכו'.. אבל הגשמת החזון, לאן?

לאן באמת אנחנו לוקחים את הנושא ה"מפוצץ" הזה והולכים איתו לתכל'ס, למעשים?!

חבריא ב'- שבות, נצח, אחיה, לביא וכל הבוגרים.. זה הזמן לצאת להגשים את החזון! כל אחד את החזון האישי שלו, וכולם ביחד את החזון של עמ"י!

זה הזמן לצאת ולהראות לעמ"י שהמרכז של בני עקיבא זה לא סתם חודש ארגון עם הצגות וקירות צבועים! שיש מעבר לזה!

איך?

כל אחד במקומו, כל סניף במה שמדבר אליו.

זה הזמן שלכם חבריא ב'- לפעול ולהרים דברים! אם זה התנדבויות סניפיות, פנים אל פנים, מועדוניות לילדים ממשפחות מצוקה, שיעורי תורה קבועים וכו'..!

זה הזמן שלכם מדריכים- צאו עם החניכים לשטח, יישום הנושא שעליו עבדתם כל החודש, ותראו להם שבני עקיבא זה לא רק דיבורים, אלא גם מעשים!

זקוקים לכם, לכולכם! ויש לכם את הכוח! צאו להגשים את החזון!!

מחכים לכם...

בהצלחה!

אשמח לקבל תגובות.

ספיר, שבט אחיה, פעילה בחבריא ב' בסניף גדול במרכז הארץ.

*הערה: אני חס וחלילה לא באה לזלזל במטרות של חודש ארגון, אני חושבת שזה החודש הכי חשוב של בני עקיבא ושהוא נותן הרבה (ושמותר גם להנות בסניף!). רק באתי לתת נקודה למחשבה על מה הלאה ואיך מיישמים..

זאת לא שאלה, זה יות

תשובה

שלום לך,

אני שמח שתיבת השאלות שלי יכולה להיות הבסיס לפרסום מאמרך...

ובכל זאת...
אני מרשה לעצמי להעיר כמה הערות:

1. יש בעיה מהותית בתנועת הנוער בימינו. ראשית, חלק גדול מבתי הספר מעסיקים ר"מים ומחנכות שהן בעלות יכולות גבוהות גם בתחום החינוך החברתי והקשר הבין אישי. יש כאן מציאות לא פשוטה וצריך להערך אליה.
שנית, המחשב והכלים האינטראקטיביים בעלי משמעות גדולה ולא נמצאה הדרך להתאים את הצנועה לסף הגירוי של הנוער בימינו.
רק אידיאל, שותפות עם רעיון גדול ומשמעותי יכולים להוביל אותנו למציאות אחרת. ולכן, השקעה בחזון, בשליחות היא גדולה ומשמעותית.
2. בחלק גדול מהמקומות לא נוצרה הבחנה בין תנועת נוער המבוססת על בסיס רעיוני ומשמעותי לבין מועדון שכונתי של בני האיזור ומאוד חשוב להקיד על כך .

תנועת הנוער היא מסגרת הכרחית להתפתחות רוחנית של כולנו ועלינו לחזק אותה ולהוביל אותה לקראת ימים בהם אלמנט הרעיוני יתפוס בה מקום מרכזי.

אין לזלזל בחודש ארגון - זה חשוב. זה עוד שלב בענין.

בברכה,

שי