מעלעל

"שביעי" מתייחס לקבלת תרומות מנוצרים, למה יוסף לא שלח מייל ליעקב אביו ומה עושים אם נופלים באינטרנט? סיכום עלוני השבת

חדשות כיפה עדן שרון 08/12/13 16:45 ה בטבת התשעד

מעלעל

ניסיון המסיון

בעקבות הסכם פשרה בין 'מכון מאיר' לבין ארגון 'נוצרים ידידי יש"ע', עלתה שוב לדיון סוער השאלה האם מותר ונכון לקבל תרומות מארגונים נוצריים. בכתבתו של ישי פרידמן בעלון "שביעי", טוען הרב אבינר - מתנגד ידוע לקבלת כספים מנוצרים - שמגמתם של התורמים היא רכישת אמון הציבור ע"י כסף, ומוסיף שיש לארגונים האלו תכניות ארוכות טווח שכולן קשורות איכשהו למיסיון.

סנדרה ברא"ז, מנכ"לית ארגון 'נוצרים ידידי יש"ע' ויהודייה אורתודוכסית מקרני שומרון, טוענת בתגובה ש"אנשי 'מכון מאיר' ורבנים כמו הרב אבינר שמים את כל הנוצרים בסל אחד ולא מייצרים הפרדה בין מיסיונרים לסתם נוצרים שאין להם דבר עם מיסיונריות".

בין אם ראוי לקבל תרומות מנוצרים או לא, אני בטוח שהפולמוס סביב הנושא לא נגמר כאן.

מה עם איזה מייל?!

אני חייב להודות שפרשת "ויגש" מיוחדת בעיני. משהו ברצף האירועים הדרמטי והעלילתי של יוסף ומשפחתו מצליח לרגש אותי בכל פעם מחדש. בעלון "גילוי דעת", שואל הרב מנחם בורשטיין, ראש מכון פוע"ה, את השאלה המתבקשת: "מדוע לא שלח יוסף מייל לאביו?" - איך למען ה' לא יצר יוסף שום קשר עם אביו, גם לאחר שנהפך לאיש מכובד ומשפיע במצרים? מסתבר שיש המון תירוצים לשאלה הזאת, אחד מהם הוא שיוסף חשב שאביו "ויתר" עליו. "מחשבתו של יוסף נולדה מהמבנה המשפחתי של דורות עברו בהם חלק מהילדים פורש, ובונה לעצמו דור חדש כמו עשיו וישמעאל".

חטא או התמכרות?

אני מניח שאין אחד שלא שם לב שנושא ה"נפילות ברשת" נהפך למאוד מדובר, ומוזכר בצורה זו או אחרת כמעט בכל שבת לאחרונה. בעידן שבו האינטרנט כ"כ משפיע עלינו - לטובה, והרבה יותר מידי פעמים לרעה - חשוב לדעת איך מתמודדים. ב"עולם קטן", הרב יניב חניא מדבר על ה"אינטרנט הפוגעני", ובעיקר על גישת הטיפול במי ש"נופל ברשת". הוא טוען שרווחת היום "הגדרה גורפת מידי של הנפילות באינטרנט כהתמכרות, ומכאן טיפול בבעיה דרך כלים של מניעת התמכרות".

לדעתו, חשוב להבחין מתי מדובר בחטא שמצריך את כלי התשובה הרגילים, ומתי מדובר במקרה שמצריך התמודדות של מכור.

אני שמח שמתחילים לדבר על נושאים חשובים שבדרך כלל מטואטאים מתחת לשטיח. הגיע הזמן.

בגובה העיניים

העלון היחסית חדש "קרוב אלייך", שיצא לדרך לפני חודשיים, הוא בהחלט הצלחה בעיני. שמו של העלון הולם אותו, והדברים בו כתובים בצורה פשוטה ובגובה העיניים, מה שלדעתי עוזר למגוון רחב של אנשים להתחבר אליו. בטורו האישי והמיוחד של שולי רנד, "שיחת חברים", הוא מדבר על הסוגים השונים של עובדי ה', ועל ההרס שמביא אתו הרצון לקטלג כל אדם ולשייך אותו למגזר מסוים. "במקום שכל אחד יקבל את הדרך שלו בעבודת ה', ויהיה גאה בה וישמח בה ויעריץ ויכבד, הוא עסוק בהדיפה של אחרים". הוא משבח גם את ה"מזרוחניקים", שלהגדרתו הם "תותחים. תותחי על. אני יכול לחלוק על דברים מסוימים, אבל אני רואה אצלם אמונה".

ממליץ לכם בחום להתעכב על העלון בשבתות הבאות.