פיש אנד צ'יפס של תומר ראובני

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/07/18 10:42 ו באב התשעח

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

500 גרם פילה קוד חתוך לרצועות

1 כף עלי טימין קצוצים

1 כף דבש

1 כף חרדל דיז’ון גרגרים

2 כפות שמן זית

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

מצרכים לבלילת טמפורה :

2 כוסות קמח

400 מ״ל בירה

מלח

פלפל

קורט פפריקה

קמח מנופה ושמן לטיגון

מצרכים לרוטב:

1/2 כוס כוסברה קצוצה

3 שיני שום קצוצות

1/2 צ'ילי חריף פרוס

שמן זית

מיץ לימון

מלח

מצרכים לצ'יפס:

10 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לרצועות

שמן לטיגון

הוראות הכנה

מנקים את פילה הקוד וחותכים לרצועות.

מערבבים בקערה את חומרי המרינדה ומשרים את הדג לשעה עד שלוש שעות במקרר.

בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המרינדה היבשים ומוסיפים בהדרגה את הבירה עד לקבלת בלילה בסמיכות הדומה ליוגורט.

מוציאים את הדג מהמרינדה, מקמחים קלות, טובלים בבלילת הטמפורה ומטגנים בשמן שחומם ל 150 מעלות עד לקבלת גוון זהוב.

מוציאים לנייר סופג.

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ומגישים לצד הדג

אופן הכנת הצ'יפס:

משרים את פרוסות תפוח האדמה במי קרח לשלוש שעות.

מייבשים ומטגנים בשמן שחומם ל 125 מעלות ל 4 דקות מוציאים מהשמן, ומקררים.

מטגנים שוב בשמן שחומם מראש ל 160 מעלות עד שמגיע לגוון זהוב ו

כתבות נוספות