לזניה קוואטרו פורמאג׳י

יב בתמוז התשפא
,
22 ביוני, 2021
22/06/2021 14:55
לזניה קוואטרו פורמאג׳י

לזניה קוואטרו פורמאג׳י צילום: יחצ מחלבות גד

חלבי
לא מוגדר
בינוני

מצרכים

חומרים לתבנית מלבנית עמוקה בגודל 26*30 ס״מ:

12 עלי לזניה

100 גרם קוואטרו פורמאג׳י

לרוטב עגבניות:

1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות איטלקיות ללא קליפה

1 כף גדושה רסק עגבניות

2 כפות שמן זית

חצי כוס מים

2 שיני שום כתושות

2-3 גבעולי תימין

מלח ופלפל שחור

לרוטב קוואטרו פורמאג׳י:

50 גרם חמאה

4 כפות קמח

3 כוסות חלב

מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט

200 גרם קוואטרו פורמאג׳י

הוראות הכנה

1. מכינים את רוטב העגבניות: מבשלים את חומרי הרוטב בסיר מכוסה במשך כרבע שעה, לקבלת רוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול.

2. מכינים את רוטב ה קוואטרו פורמאג׳י: מחממים קלחת או סיר עם חמאה וכשהיא נמסה מוסיפים קמח ומערבבים עם כף עץ לקבלת רביכה. יוצקים את החלב, מתבלים, מערבבים ומבשלים 4 דקות עד שמתקבל רוטב סמיך. מכבים את האש, מוסיפים את תערובת הגבינה ומערבבים.

3. מחממים תנור ל-190 מעלות.

4. מרכיבים את הלזניה ואופים: יוצקים מצקת של רוטב עגבניות לתחתית התבנית, מסדרים עליה 4 עלי לזניה, מעליהם מפזרים שכבה של רוטב קוואטרו פורמאג׳י, רוטב עגבניות וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסיימים ברוטב קוואטרו פורמאג׳י ומסיימים עם עוד גבינה.

5. מכסים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ומהדקים לתבנית ואופים חצי שעה. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות או עד שהלזניה שחומה ומבעבעת היטב. מניחים לה להצטנן מעט לפני שחותכים למנות. אם לא, מבנה השכבות מתפרק.

הערות

כשמכינים לזניה אפשר להשתמש בכל מיני רטבים (עגבניות, ראגו או בשמל) ובכל מיני תוספות. מומלץ לכסות בשלב הראשון של האפייה, כדי שעלי הפסטה יתרככו, מבלי לייבש את המאפה.
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר