אושפלאו פרגיות

חן ואלון קורן 19/08/21 11:42 יא באלול התשפא

אושפלאו, צילום: חן קורן
אושפלאו, צילום: חן קורן

מצרכים

3 בצלים

2 גזרים

חצי קילו פרגיות

2 כוסות אורז (עדיף בסמטי)

מלח, פלפל, ראס אל חנות, כורכום, סומק (אם אין לכם לא נורא)

חופן אגוזי מלך

חופן צימוקים או חמוציות

חופן פטרוזיליה

חופן כוסברה

הוראות הכנה

מחממים שמן זית בסיר בינוני. כמה שמן? כמה שיותר. סתם, בערך רבע כוס.

קוצצים את הבצלים ומוסיפים פנימה, מטגנים עד להשחמה.

מגרדים בפומפיה את הגזרים ומוסיפים פנימה.

קוצצים את הפרגיות גס, נתחים בגודל ביס, ומוסיפים לסיר. מטגנים יחד עד שהפרגיות משחימות יפה.

מוסיפים 2 כוסות אורז ומתבלים בכל התבלינים (בערך חצי כפית מכל דבר).

מערבבים יחד הכל במשך כמה שניות.

עכשיו אפשר וכדאי להוסיף אגוזי מלך, צימוקים וירק קצוץ (אם לא אוהבים לא חובה).

מוסיפים 3 כוסות מים ומכסים.

כשהמים מתחילים לרתוח- מנמיכים את האש ושמים טיימר ל20 דק (לא לפחד שישרף מעט למטה, זה טעים).

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

המתכון באדיבות חן ואלון קורן

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר