דייסת שיבולת שועל

חדשות כיפה 20/12/21 09:26 טז בטבת התשפב

דייסה שתחמם אתכם, צילום: shutterstock
דייסה שתחמם אתכם, צילום: shutterstock

מצרכים

½ כוס שיבולת שועל

¼1 כוסות חלב או מים/חלב קוקוס

קמצוץ מלח

תוספות אפשריות לבחירה:

¼ כפית קינמון

מייפל או סילאן/דבש

4 קוביות שוקולד מריר

1 כף קוקוס טחון

תותים טריים/בננה/תפוח עץ/אוכמניות

הוראות הכנה

בסיר קטן מערבבים את שיבולת השועל עם החלב או המים (אפשר גם חצי-חצי) ומעט מלח. מביאים לרתיחה עדינה.

מבשלים כ-3 דקות, תוך כדי בחישה מתמדת.

ככל שתבחשו פחות כך תתקבל דייסה שגרעיני שיבולת השועל יורגשו בה יותר. אם אתם רוצים דייסה במרקם חלק יחסית דאגו לבחוש היטב.

אפשר גם במיקרו: מכניסים לקערה מתאימה למיקרוגל את החומרים ומערבבים. מפעילים בעוצמה גבוהה לדקה וחצי. מוציאים ומערבבים. אם צריך מחזירים לחצי דקה נוספת.

מפזרים מעל את התוספות שאוהבים ונהנים.

כתבות נוספות