קינוח בננה ומרשמלו

חדשות כיפה 02/03/23 12:01 ט באדר התשפג

צילום: Teka Studio
צילום: Teka Studio

מצרכים

לרוטב השוקולד:

50 גרם סוכר

30 גרם חמאה

200 מ"ל שמנת לבישול

100 גרם שוקולד מריר 70%

קורט מלח

עבור השיפודים:

3 בננות

12 מרשמלו

הוראות הכנה

1. להכנת רוטב השוקולד, מבשלים את הסוכר על להבה נמוכה במחבת טפלון עד לקבלת קרמל שחום מעט.

2. לאחר מכן, מורידים מהאש ומוסיפים בזהירות את החמאה והשמנת לבישול תוך ערבוב עם הקרמל.

3. מחממים שוב על אש קטנה תוך כדי ערבוב בו זמנית עד לקבלת מרקם קרמי ורך. לאחר מכן מוסיפים קורט מלח ומערבבים שוב. מניחים את הרוטב בצד.

4. קולפים את הבננות וחותכים אותן ל-3 או 4 קוביות, תלוי בגודלן.

5. משפדים בצורה משולבת את קוביות הבננה וחתיכות מרשמלו, כך שתמיד בסוף השיפוד יש מרשמלו. מחממים עד להשחמה על מנגל או גריל, יש להחזיק את השיפוצים ולסובב אותם על מנת למנוע מהשיפוד להדבק לגריל.

6. מגישים את השיפודים ומאפשרים לאורחים לטבול ברוטב השוקולד.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות