פסטה א' צ'צ'י

חדשות כיפה שף יוגב ירוס 14/02/23 11:43 כג בשבט התשפג

צילום: יחצ
צילום: יחצ

מצרכים

1 שקית גרגרי חומוס - טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים.

כוס וחצי פסטה קצרה חלולה

4 שיני שום – קצוצות דק

1/4 כפית פלפל שאטה גרוס

ענף רוזמרין

2 כפות רכז עגבניות איכותי

חצי כוס יין לבן יבש

6 כוסות מים

7 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

גבינת או פרמזן או פקורינו להגשה (לא חובה)

הוראות הכנה

1. בסיר רחב עם תחתית כבדה, מחממים יחד את שמן הזית, שום קצוץ, ענף רוזמרין ופלפל שאטה, על להבה בינונית.

2. כעבור דקה, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.

3. כעבור דקה נוספת, מוסיפים את היין הלבן, מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות, מגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף עץ.

4. מוסיפים את גרגרי החומוס, מערבבים ומוסיפים את המים, מביאים לרתיחה עדינה, ממליחים מעט.

5. מכסים ומבשלים כ- 40 דקות, על להבה נמוכה.

6. מוסיפים את הפסטה לסיר המרק ומבשלים עוד כ-4 דקות (עד שהפסטה "אל דנטה") , מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

7. יוצקים את המרק לקערות הגשה ומגרדים מעל גבינת פרמזן או פקורינו, מטפטפים מעל עוד מעט שמן זית ומגישים מיד.

המתכון באדיבות חברת ישרקו

כתבות נוספות