לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

יא בתשרי התשעט
,
20 בספטמבר, 2018
20/09/2018 15:49
לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמוןצילום: יחצ ברילה

חלבי
חצי שעה- שעה
לא הוגדר

מצרכים

1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה

500 גרם גבינה לבנה

2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה

250 מ"ל שמנת מתוקה 32%

4 ביצים

50 גרם קורנפלור

1/2 כוס סוכר

קורט קינמון

6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית'

100 גרם חמאה, מומסת

מעט סוכר חום

הוראות הכנה

בקערת מיקסר, מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.

מקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה.

מוסיפים את הקינמון, מקפלים בעדינות ומניחים בצד.

פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי של 2-3 מ"מ ומטגנים אותם במחבת עם מעט חמאה מומסת וסוכר חום.

יוצקים מעט מהגבינה לתבנית אפייה משומנת, עליה מסדרים שכבת עלי לזניה (אין צורך בבישול מראש) ועליהם שכבה של תפוחי עץ. שוב עלים של לזניה, גבינות ופרוסות תפוחי עץ. השכבה העליונה הינה גבינה ותפוחי עץ. מפזרים למעלה קינמון וסוכר חום.

מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים, בתוכה מניחים את תבנית הלזניה (בן מארי) ואופים כשעה בחום של 160 מעלות.

המתכון באדיבות ברילה

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
02.10.2018

1. מה עושים עם השמנת המתוקה? מה עושים עם הקורנפלור? (מישהו 37)

דווח על תגובה לא ראויה
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

עו"ד ציון אמיר בביהמ"ש המחוזי בלוד צילום: מרים אלסטר/פלאש 90

המתח בשיאו: היום- הבחירות ליו"ר לשכת עורכי הדין

קרא עוד