דלעת ערמונים במילוי תחליף בשר מפורק

חדשות כיפה 30/08/23 12:27 יג באלול התשפג

צילום: שף רועי הנרייך
צילום: שף רועי הנרייך

מצרכים

4 דלעות ערמונים - קטנות וטריות

שקית תחליף בשר קריאטיב פי

3 בצלים קצוצים

2 שיני שום כתושות

צרור כוסברה או כל ירק שאוהבים

מעט רוטב סויה - לפי רמת המליחות הרצויה

חצי כפית סוכר חום

כף רכז רימונים

תבלינים: פפריקה מתוקה וכמון

הוראות הכנה

חותכים את הדלעות ומנקים את פנים הדלעת.

מתבלים עם מעט שמן זית ומלח ומכניסים לתנור חם 180 מעלות ל 20-30 דק' עד שהדלעת רכה וזהובה מבפנים.

למילוי: מכינים את תערובת תחליף הבשר של creative pea. מוסיפים 300 מ"ל מים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה ואליה מוסיפים 75 מ"ל שמן צמחי מזוכך. מערבבים.

מטגנים בשמן זית בצל קצוץ ושום כתוש, מוספים את תערובת "הבשר" ובעזרת מזלג מערבבים תוך כדי פירוק. מתבלים בכמון ופפריקה מתוקה, מוסיפים רוטב סויה, רכז רימונים וסוכר חום ומערבבים. כשהבשר מוכן, מוספים כוסברה ומקררים מעט.

הרכבת המנה: ממלאים את הדלעות, מקשטים בכל פרי או קישוט שתרצו. לאווירת חג מושלמת מומלץ להוסיף רימונים.

מסדרים על צלחת חגיגית ומגישים.

המתכון באדיבות שף רועי הנרייך, חברת creative pea

כתבות נוספות