כרובית מאודה ברוטב בשמל וקארי

חדשות כיפה 28/05/23 11:41 ח בסיון התשפג

צילום: Teka Studio
צילום: Teka Studio

מצרכים

• ראש כרובית

• מלח

• פלפל

• שמן זית

• 90 גרם חמאה

• כפית אבקת קארי

• 90 גרם קמח

• ליטר חלב

• גבינת פרמזן מגוררת

• גבינת אמנטל מגוררת

• עשבי תיבול טריים

הוראות הכנה

1. חותכים את הכרובית לפרחים לאחר שטיפה במים, ומאדים את הפרחים על המגשים המחוררים ב-100 מעלות צלזיוס למשך 10 דקות או יותר, ובמידה והם גדולים.

2. ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קארי ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים היטב ומבשלים זמן מה.

3. יוצקים את החלב לאט לאט לתוך הסיר , תוך כדי ערבוב במטרפה עד שמתקבל בשמל. מוסיפים מלח, פלפל וקארי לפי הטעם.

4. לאחר מכן, מוסיפים את גבינת הפרמזן ומביאים לרתיחה, ואז מבשלים במשך 5 דקות לכדי בישול יסודי של הקמח.

5. מניחים את הכרובית בתבנית אפייה, מכסים בבשמל ומפזרים מלמעלה גבינת אמנטל.

6. אופים בתנור האדים בתוכנית הייעודית לגראטן ב-190 מעלות, למשך 15-20 דקות.

7. מקשטים בעשבי תיבול טריים ומגישים.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבות נוספות