לחם פיצוחים

חדשות כיפה עדי גבירצמן 19/01/23 15:48 כו בטבת התשפג

צילום: עדי גבירצמן
צילום: עדי גבירצמן

מצרכים

1/2 כוס זרעי פשתן

1/2 כוס פיסטוק או אגוזי לוז (טבעיים)

1 כוס שקדים לבנים מולבנים וחצויים או קשיו (טבעיים)

1/2 כוס שומשום

3 ביצים L

1/4 כוס חמאה/שמן קוקוס (מומס)

1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

1. לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית אפייה (משומנת או עם נייר אפייה).

2. לערבב ביחד את כל הרכיבים לפי הסדר הזה: תמהיל שקדים, אגוזים וגרעינים, ביצים וחמאה ולהעביר לתבנית.

ניתן להמיר את החמאה עם שמן קוקוס.

3. לאפות במשך 45 דקות, ולקרר 15 דקות בתוך התבנית.

4. להוציא, להפוך את הלחם ולצנן את המאפה בתבנית במשך כ-15 דק' אחרי שהוצאנו מהתנור. אחר כך להוציא מהתבנית ולהמתין עד שיתקרר לגמרי לפני שפורסים (כשעה).

הערות

עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר

כתבות נוספות