פיצה מרובעת עם בסיסי טבעוני

חדשות כיפה 09/05/23 12:01 יח באייר התשפג

צילום: עדי גבירצמן
צילום: עדי גבירצמן

מצרכים

כמות המספיקה ל-2 פיצות בגודל בינוני

לבצק

1.5 כוסות של קמח שקדים

1/2 כוס אבקת פסיליום

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1 כוס מים חמימים (כמעט רותחים)

לרוטב פיצה

5 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

1/4 כפית אבקת שום

קורט צ'ילי

קורט תבלין פיצה

לתוספות

1 כוס גאודה

10 זיתי קלמטה מגולענים ופרוסים

50 גרם גבינת פטה, פרוסה לקוביות

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

-רעיונות לתוספות אם אתם בעניין של פיצה טבעונית:

רסק עגבניות, פלפלים/חצילים קלויים, ממרח פסטו, פטריות מוקפצות בשמן זית/כמהין

ממרח עגבניות מיובשות, גבינה צהובה טבעונית

הוראות הכנה

1. לחמם תנור ל-200C.

2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד רכיבים יבשים.

3. להוסיף לתערובת את המים ב-2 פעימות. אחרי כל פעם לערבב וללוש עד להטמעה מלאה של המים בבצק.

4. ללוש את הבצק שמתקבל במשך כמה דק', עד לקבלת כדור בצק לח ונוח לעבודה.

5. להניח את הבצק בצד במשך 5 דק' למנוחה והתייצבות.

6. לחלק את הבצק ל-2 חצאים. כל אחד מהחצאים לרדד בין 2 ניירות אפייה למלבן (ניתן גם לרדד את כל הבצק למרובע אחד יותר גדול).

7. להכניס לתנור לאפייה מוקדמת של 10 דק'.

8. בזמן הזה להכין את הרוטב לפיצה ואת התוספות.

9. אחרי 10 דק' להוציא מהתנור ולהפוך את בצק לצידו השני. כולמר, מה שהיה עם הפנים כלפי מטה יהיה עכשיו למעלה וההיפך.

10. למרוח מעל רוטב ולהניח את התוספות הרצויות.

11. להחזיר לתנור ל-10-12 דק' נוספות, עד שהגבינה נמסה והפיצה נראית מוכנה.

המתכון באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת

כתבות נוספות