פיצה שקשוקה

חדשות כיפה 09/05/23 11:51 יח באייר התשפג

צילום: דויד מויאל
צילום: דויד מויאל

מצרכים

מצרכים לבסיס:

3.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת

1.5 כוסות קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה

1 כפית קסנטן גאם

1/2 כפית מלח

לתוספות-

1 קופסת עגבניות מרוסקות

1 כף שמן זית

תבלינים לפי טעם:

אבקת שום, אורגנו/טימין, מלח, פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס

30-40 גרם גבינה בוגלרית שמנה, פרוסה

1 כפית זעתר

7-8 חלמונים

הוראות הכנה

הכנת הבסיס:

1. לחמם תנור ל-200C.

2. בקערה לערבב חומרים יבשים; קמח שקדים, קסנטן גאם, אבקת אפייה ומלח.

3. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס גבינת מוצרלה (כ-2 דק').

4. להוסיף לקערה עם הגבינה המומסת 1/2 מכמות היבשים ולערבב היטב.

5. להוסיף לקערה את הביצה ולערבב.

6. להוסיף את הכמות הנותרת של היבשים ולערבב.

7. ללוש הכל ביחד לקבלת כדור בצק.

8. לחלק את הבצק ל-2 חצאים. כל חצי מספיק כבסיס לפיצה.

9. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולהעביר אל תבנית תנור שמתאימה לפיצה.

10. לחורר בעדינות עם מזלג את הבצק ולהכניס לתנור ל-10 דק' עד שמתקבלת השחמה.

בינתיים נכין את הרוטב של הפיצה:

לערבב את רכיבי הרוטב במחבת/סיר קטן ולתת לזה להתבשל כמה דק' עד לצמצום.

הרכבה: לפזר ולמרוח באופן שווה את הרוטב על הבסיס של הפיצה, להניח מעל את החלמונים ואת הפרוסות של הגבינה הבלוגרית, לתבל במעט טימין/אורגנו או זעתר ולהכניס לתנור לאפייה נוספת של כ-10 דק', עד שהגבינה נמסה והחלמונים מתבשלים.

להגיש חם.

המתכון באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת

כתבות נוספות