מצרכים
מצרכים לבסיס:
3.5 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
1.5 כוסות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
1 כפית קסנטן גאם
1/2 כפית מלח
לתוספות-
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 כף שמן זית
תבלינים לפי טעם:
אבקת שום, אורגנו/טימין, מלח, פפריקה מתוקה, צ'ילי גרוס
30-40 גרם גבינה בוגלרית שמנה, פרוסה
1 כפית זעתר
7-8 חלמונים
הוראות הכנה
הכנת הבסיס:
1. לחמם תנור ל-200C.
2. בקערה לערבב חומרים יבשים; קמח שקדים, קסנטן גאם, אבקת אפייה ומלח.
3. בקערה שמתאימה למיקרו להמיס גבינת מוצרלה (כ-2 דק').
4. להוסיף לקערה עם הגבינה המומסת 1/2 מכמות היבשים ולערבב היטב.
5. להוסיף לקערה את הביצה ולערבב.
6. להוסיף את הכמות הנותרת של היבשים ולערבב.
7. ללוש הכל ביחד לקבלת כדור בצק.
8. לחלק את הבצק ל-2 חצאים. כל חצי מספיק כבסיס לפיצה.
9. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ולהעביר אל תבנית תנור שמתאימה לפיצה.
10. לחורר בעדינות עם מזלג את הבצק ולהכניס לתנור ל-10 דק' עד שמתקבלת השחמה.
בינתיים נכין את הרוטב של הפיצה:
לערבב את רכיבי הרוטב במחבת/סיר קטן ולתת לזה להתבשל כמה דק' עד לצמצום.
הרכבה: לפזר ולמרוח באופן שווה את הרוטב על הבסיס של הפיצה, להניח מעל את החלמונים ואת הפרוסות של הגבינה הבלוגרית, לתבל במעט טימין/אורגנו או זעתר ולהכניס לתנור לאפייה נוספת של כ-10 דק', עד שהגבינה נמסה והחלמונים מתבשלים.
להגיש חם.
המתכון באדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת