מיני בייגל'ס ללא גלוטן

חדשות כיפה עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת 16/03/23 09:31 כג באדר התשפג

צילום: עדי גבירצמן
צילום: עדי גבירצמן

מצרכים

1.5 כוסות קמח שקדים

1/4 כוס אבקת חלבון

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 כפית קסנטן גאם

1 כפית ממתיק סוכר חום

1/2 כפית מלח

1 ביצה

2 כפות יוגורט יווני

2 כפות מים חמים

לציפוי:

1 ביצה עם 1-2 כפות מים

תבלין הכל על בייגל

הוראות הכנה

1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית בייגל'ס או תבנית אפייה "רגילה" משומנת או נייר אפייה מעל.

2. בקערה גדולה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, אבקת חלבון, קסנטן גאם, אבקת אפייה, ממתיק ומלח.

3. להוסיף לתערובת את הרכיבים הרטובים; ביצה, חמאה מומסת ומים ולערבב היטב לקבלת תערובת בצקית אחידה.

4. לחלק את התערובת שהתקבלה ל-5 כדורים. כל כדור לחורר בעדינות במרכז בעזרת האצבע ולעצב לצורה של בייגל.

*מומלץ להרטיב לפני כן את הידיים משום שהבצק דביק וזה מקל על העבודה איתו.

5. להבריש את הבייגל'ס בתערובת ביצה ולפזר מעל את התוספות שאנחנו רוצים.

6. להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד לקבלת הזהבה.

7. להמתין 10-15 דק' לצינון של הבייגל לפני שמחלצים מהתבנית, חוצים וממלאים בכל טוב.

כתבות נוספות