מקלות דגים קריספיים לצד רוטב מרענן

חדשות כיפה 28/08/23 10:30 יא באלול התשפג

צילום: יחצ BEKO
צילום: יחצ BEKO

מצרכים

1 חתיכה פילה דג מסוג דניס

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

1 כוס קמח

1 ביצה

2 כפות חלב (אפשר מים במקום)

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

פירורי פנקו (לפי כמות הדגים)

בשביל הרוטב:

½ כוס מיונז

½ שמנת חמוצה

1 כף מלפפון חמוץ טחון

1 כפית מיץ חמוצים

1 כפית פטרוזיליה

1 כפית עשב שמיר

1 כפית עירית

1 כפית שום, טחון

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס, מכינים מגש עם נייר אפייה.

2. מחלקים את החומרים ל-3 קערות: קערה עם קמח, קערה שנייה עם חלב וביצה ובקערה השלישית נשים את פירורי הפנקו עם מלח ופלפל לפי הטעם.

5. חותכים את הדג לרצועות (אפשר גם להשאיר בשלמותו) ומפזרים מלח ופלפל על כל חלק. את הדג נחתוך מהצד הארוך (לפחות 8 מקלות, תלוי בכמות הסועדים)

6. טובלים את מקלות הדג לקערת הקמח, לאחר מכן טובלים אותו בתערובת הביצים ולבסוף מכסים בתערובת פנקו.

7. מניחים את המקלות בסדר יפה לתבנית האפייה.

8.אופים כ-20 דקות, עד שהופכים מקלות חום זהוב.

9. בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושמים בצד.

10. מחלקים את המנה לשתי צלחות הגשה, אחת למקלות הדגים ובשנייה מניחים את הרוטב בכוס קטנה. מומלץ להוסיף קצת ירקות טריים להגשה.

המתכון באדיבות beko

כתבות נוספות