למה תנועות הדתיים שאינם חרדים אינן עוסקות בהחזרה בתשובה?

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 25/03/07 22:39 ו בניסן התשסז

שאלה

שלום,

אני בשלבי התחזקות באמונתי.

אני מרבה לחפש באינטרנט אתרי יהדות ואתרים המעודדים לחזרה בתשובה.

והרושם שלי הוא שכל האתרים בנושא הם אתרים חרדיים, ולא דתיים שאינם חרדים.

ובאמת גם כל האנשים שאני מכיר שחזרו בתשובה, הפכו לחרדים.

מדוע אין לדתיים שאנים חרדים ייצוג בקרב תנועות החזרה בתשובה?

ומהם בדיוק ההבדלים בין דתיים חרדים לדתיים שאינם חרדים?

ומה אמור לעשות אדם שרוצה לחזור בתשובה, אבל לאו דווקא להיות חרדי?

אודה לתשובתך

תשובה

בעבר דבריך היו אוליי נכונים, כיום יש כמה גורמים שעוסקים בקרוב לבבות והחזרה בתשובה גם בציבור הדתי שאינו חרדי. למשל מכון מאיר מצ"ב קישור http://www.machonmeir.org.il/
ראש יהודי http://www.rosh-yehudi.co.il/
ההבדלים בין החרדים לשאינם חרדים קשה להגדרים בצורה מדוייק כיוון שיש גוני ביניים.
בגדול ניתן להצביע על שני הבדלים עיקריים:
1. היחס למדינת ישראל, האם מרגישים שותפים מלאים ורואים בה דבר חיובי בכיוון שקשור בצורה כזו או אחרת לפוטנציאל לגאולה שלימה. מזה נובע היחס לצבא, חברות בממשלה.
2. היחס ללימודי חול. האם זה חלק שהוא לכתחילה מעולמו של הקב"ה, או הכרח יגונה לצורך פנסה בלבד אם בכלל...