40 יום אחרי חתונה, לידה

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 11/08/10 13:56 א באלול התשע

שאלה

שלום!

אצלינו נהוג במשפחה במשך כמה וכמה דורות שיש כזה דבר שאחרי לידה ,חתונה אסור לאישה לצאת מהבית לבתים אחרים,חתונות ,אירועים וכו' אני עכשיו חושבת שאלו מנהגים שהיו נוהגים בהם פעם בשביל לא להדבק ב- "עין הרע" הייתי רוצה לדעת אם זאת קביעה הלכתית או סתם שטות?!

תשובה

בס"ד

שלום לך

המנהג שכלה לא תצא מביתה לאירועים כמו חתונות אחרות, הוא מנהג מוכר.
ומנהגי ישראל יש להם מקור וטעם, ויש לחשוש להם.
אם קשה לך מאד צריך לפנות לרב, המכיר את מנהגי עדתכם, והוא יוכל לדון לגופו של עניין.

בהצלחה